Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Sundhed -> Motion -> Godt begyndt

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Godt begyndt

 

1. Find den motionsform som du synes er sjovest og bedst egnet for dig. Det skal helst være sjovt, så er der større chance for at du vil fortsætte, men du skal også prøve at finde en motionsform som tilgodeser evt.skavanker - det nytter ikke at du vil dyrke jazzballet, hvis du har problemer med dine knæ, så er cykling eller svømning bedre.

 

2. Dyrk motion sammen med en eller flere gode venner. Det er ikke altid lige let at komme hjemmefra, men hvis du har en "allieret" som du har en aftale med, så bliver det lidt sværere at "snyde" fra den planlagte motion - og det gør det også lidt sjovere når man er flere.


 

3. Start langsomt op!

Det kan ikke siges nok! - det er vigtigt at du ikke går for hurtigt frem. Hvis du vil løbetræne, så start med det niveau du er på - er du helt urutineret og dit kondital er noget nær 0, så start med 5 min og trap langsomt op. Det nytter heller ikke at starte på et aerobic hold for øvede - du risikerer bare enten at du må opgive eller at din krop siger fra

 

4. Varm op og stræk ud!

Undgå overbelastning af led og muskler: Varm op før motion og stræk ud bagefter. Har du valgt en motionsform med instruktør, vil der forhåbentlig altid være opvarmning/udstrækning med i lektionen, ellers må du selv huske det.


Om sundhedsnørden

Læs om vores sundheds expert, Teresa

Gå dertil

 
   
  Vidste du:

?at du for at forbrænde en pose chips skal cykle 50 km., men for at forbrænde et æble kun skal cykle 2 km.?