Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Solskin på glas -> Hvor sød er du?

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Hvor sød er du?



Vi lever i et frit land, så heldigvis kan man fuldstændig selv bestemme, hvor sødt syltetøjet skal være. En grundregel siger dog, at konserveringseffekten først opnås, når der er lige dele frugt og sukker i blandingen, så 1 kilo frugt eller bær skal altså tilsættes 1 kilo sukker. Du kan også erstatte noget af sukkeret med honning. Det kommer der ganske vist ikke færre kalorier af, men til gengæld får du nogle ekstragevinster i form af både smag og sundhedsfremmende egenskaber. (BEMÆRK: Mad med honning må under ingen omstændigheder gives til børn under 1 år.)

 

For langt de fleste frugters vedkommende er 50/50-princippet velegnet til at lave et syltetøj, som mange vil synes har præcis den rigtige sødme, ligesom det også vil give en god konsistens. Men har du en sød tand, tilsætter du bare sukker indtil du er tilfreds med smagen. Du kan oven i købet lave en meget simpel test, for at tjekke konsistensen på det færdige syltetøj allerede mens det koger, den såkaldte 'geleringsprøve'. Dyp en træske i den varme syltetøj. Hvis den sidste dråbe bliver hængende på skeen, er konsistensen perfekt.

 


Opskrifter

Syltetøj, marmelade og andre lækkerier

Solskinsopskrifter

Den lille forskel

P? marmelade, gele og syltet?j

L?s mere

Hvad kan man sylte

Få gode ideer her