Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Solskin på glas -> Hvad kan man sylte?

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Hvad kan man sylte?



I princippet kan alt syltes. Sågar får og grise. Men i dette tema vil vi bevare fokus på frugter og bær, og der er det også kun fantasien, der sætter grænser. Dog skal du være opmærksom på, at selv den mindste mugplet på et enkelt bær, kan give problemer i hele den portion, du sylter. Og det samme gælder frugt, der er gæret. Men så længe afgrøden er frisk og rask, er det bare med at gå i gang.

 

Det er dog ikke alle bær og frugter, der indeholder lige meget pektin, der som sagt er det stof, der får syltetøjet og marmeladen til at stivne. Allermest pektin finder du i grønne stikkelsbær, ribs, solbær og æbler. Vær dog opmærksom på, at f.eks. frysning er med til at nedbryde pektinen, ligesom pektinindholdet også falder efterhånden som frugten modner. Heldigvis er der masser af produkter på markedet, der gør det muligt at tilsætte ekstra pektin til marmeladen eller syltetøjet, så man kan få lige den konsistens, man ønsker sig. Nogle sukkerproducenter har endda særligt syltesukker i sortimentet, hvor der er tilsat pektin til selve sukkeret.

 


Den lille forskel

På marmelade, gele og syltetøj

Læs mere

Hvor sød er du?

Honning eller sukker

Opskrifter

Syltetøj, marmelade og andre lækkerier

Solskinsopskrifter