Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Solskin på glas -> Hvad er forskellen?

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Hvad er forskellen?



Syltetøj, marmelade, gelé – er det 3 sider af samme søde sag? Faktisk ikke. Tager man dem fra en ende af og starter med det, der kræver mindst tilberedning, så må syltetøjet siges at være den enkleste form for konservering af frugt. Bær og frugter kan oven i købet råsyltes – dvs. at konserveringen kun opnås ved at tilsætte sukker og røre rundt. Syltetøj kan dog også koges, men ikke særligt længe, for så bliver det nemlig til marmelade. Ordet har vi fra det portugisiske ord for kvæder – 'marmelo', som så blev til 'marmelada' når de blev kogt møre med sukker og som i dag altså bruge over hele verden om syltetøj, der har kogt så længe at frugten er kogt til mos. Desuden frigives også mere stivelse fra frugten, jo længere den koger, så marmelade er mere tyktflydende end syltetøj. Populært kan man sige, at syltetøjet skal lægges på et stykke brød, mens marmelade skal smøres på et stykke brød. Til sidst har vi så gelé. Den er nem at kende, for det er marmelade der er siet, inden det kommes på glas, så der kun er saft, sukker og stivelse tilbage.


Hvad kan man sylte

Få gode ideer her

Hvor sød er du?

Honning eller sukker

Opskrifter

Syltetøj, marmelade og andre lækkerier

Solskinsopskrifter