Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Sundhed -> Motion -> Min.½ time

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Min.½ time

 

Det er vigtigt at røre sig hver dag uanset alder, og det er aldrig for sent at starte. Motion er mange ting, og det fleste tænker nok på gymnastik, løbetræning, aerobic og lignende, men det kan også være daglige vaner som det at tage trappen i stedet for elevatoren.

 

- Hvis du bor på 3.sal, kan det hurtigt blive 10 min. motion hver dag. Tænk også på at bruge din cykel eller ben, hvis det er kortere ture du skal tilbagelægge - så sparer du tilmed penge på benzinen! Vi har så travlt i dag, men måske er det i virkligheden hurtigere at tage cyklen, hvor tit sker det ikke at man hænger i trafikkøen, og bliver indhentet af cyklerne indenom!


 

Hvad er dine undskyldninger for ikke at dyrke motion?

Jeg har ikke tid med 2 børn, hjem og job.

 

Så cykel en tur eller tag tur i skoven eller parken sammen med dine børn, tag en bold med og ha´ det sjovt samtidig. Børnene har garanteret også godt af at røre sig og frisk luft er rigtig godt for dit helbred.


 

Jeg synes ikke det er sjovt at løbe - og slet ikke efter en bold!

Nå nej - men der findes også andre slags motion. En rask travetur er også motion og svømning er noget af det bedste motion for din krop, hvor du får brugt hele kroppen, og så kan du jo være lidt god ved dig selv og gå i sauna bag efter - det er der i mange svømmehaller.

 

Jamen jeg ryger - så kan det vel være lige meget med motion?

Nej tværtimod !  En undersøgelse fra USA viser at riskofaktoren for at dø af en livsstilssygdom er dobbelt så stor for rygere med dårlig kondition, i forhold til rygere som har en god kondition.Motion medfører ikke bare et bedre velbefindende men også et længere liv.

 

 

Kilde:  Myers, J. et al.

Exercise capacity and mortality among men referred for exercise

testing N Engl J Med, 346(11): 793-801, 2002


Se også:

Om sundhedsnørden

Læs om vores sundhedsekspert, Teresa

Gå dertil

Sundhed hele livet

Fra fødsel til 60år - følg sundheden livet igennem

Gå dertil