Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Græskarsuppe med ingefær

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Efterår


 

 

Type:

Forret, Hovedret

 

Tilberedningstid:

25 min

 

Arbejdstid:

60 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

350 g græskar

200 g gulerødder

3 løg

25 g hvidløg

15 g frisk ingefær

1 stk frisk chilipeber

1 tsk spidskommen

10 g køkkensalt

2 appelsiner

1 dl vindruekerneolie

1/2 l appelsinjuice

1 l dansk vand

1/2 pose frisk persille

 

Fremgangsmåde:

-Skræl græskaret og tag kernerne ud, skær 50 gr. græskar ud i fine lige store stykker, til senere brug, skær resten ud i grove tern. Ordn løg og gulerødder og skær dem i grove tern.

 

-Ordn hvidløg, chili og ingerfær og hak det fint. Kom olien i en gryde og sauter alle de klargjorte grøntsager af til de næsten er møre.

 

-Kom herefter spidskommen og salt i gryden. Tilsæt hvidvin og lad vinen koge ind til det halve. Tilsæt herefter vand og appelsinjuice og lad suppen småkoge under låg.

 

-Tag græskarternene (dem som du har skåret ud i fine lige store stykker) og steg dem gyldne på en varm pande, når de er færdige lægges de på fedtsugende papir og drysses med lidt salt. Skær skrællen af appelsinerne og skær små fileter ud af appelsinen.

 

-Hæld suppen op i en blender og kør den til den er helt glat og fin. Hæld den derefter igennem en finsigte og smag den til med salt og lidt juice.

 

Anretning:

Server i en dyb tallerken sammen med gyldenristet græskar og appelsinfilet. Pynt af med lidt persille.

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil