Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Risotto med skovens svampe

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Sommer


 

 

Type:

Forret

 

Tilberedningstid:

20 min

 

Arbejdstid:

60 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

 

500 g årstidens svampe

4 skalotteløg

1 dl halvtør hvidvin

300 g risotto-ris

200 g parmesan

50 g Smør

1 dl olivenolie

køkkensalt

hakkede peberkorn 

 

Fremgangsmåde:

-Kom olien i en tykbundet gryde og rist svampene til de er gyldne, dernæst kommes løg og ris i, og der røres rundt til risene har suget alt olien, pas på ris og svampe ikke brænder på, skru derfor ned til mediumvarme.

 

-Hæld nu hvidvin i og lad det simre til risene har suget det hele til sig.

 

-Tag nu hønsefonden og tilsæt lidt ad gangen, sådan at risene hver gang kan nå at suge væden til sig, det forsætter man med til risene er møre . Når risottomassen er flot og lind tilsættes smør og parmesan.

 

-Rør forsigtig rundt til det er smeltet, og smag til med groft salt og peber.

 

Anretning:

Anret i en dyb tallerken og slut af med lidt olivenolie, parmesan og groft peber.

 

Tips:

Tag dig god tid, når du laver risotto og rør i gryden ofte.

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil