Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Bønnesalat med sesam og sprød bacon

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Sommer


 

 

Type:

Forret, Hovedret

 

Tilberedningstid:

20 min

 

Arbejdstid:

30 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

 

400 g grønne bønner

200 g kogebacon

200 g hvedebrød

20 g sesamfrø

20 cherrytomater

1 stk pære

1 pose frisk brøndkarse

1 dl extra jomfru olivenolie

1/2 tsk havsalt

1/2 tsk sukker

1 tsk hvidvinseddike

 

Fremgangsmåde:

-Nip de grønne bønner og blancher dem i letsaltet vand i ca. 1 minut. Kom dem derefter i en skål isvand, når de er helt kolde tages de op og lægges på et klæde, så de er tørre og klar til brug.

 

-Skær bacon i tern og rist dem på en tør og varm pande, Skær brødet i store tern og rist dem sprøde sammen med baconet. Kom brød og bacon på fedtsugende papir. Skær løg og pære i tynde både og skær brøndkarsen groft.

 

Dressing:

Halver tomaterne og pres dem med en hånd, sådan at både kød og saft kommes ned i en skål. Tilsæt olie, salt, sukker og eddike, rør hurtigt rundt og lad dressingen stå i 5 minutter.

 

Anretning:

Tag en stor skål og bland det hele, sammen med dressingen. Fordel det på 4 tallerkener og slut af med at drysse sesam frø ud over hver tallerken.

 

Tips:

Brug friske råvarer - tomaterne skal være godt modne. Køb et stykke god bacon, gerne et der ikke er pumpet med vand. Spørg din slagter.

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil