Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Bagt rødtunge med kantareller

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Sensommer


 

 

Type:

Forret

 

Tilberedningstid:

20 min

 

Arbejdstid:

40 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

 

600 g rødtungefileter

130 g grønne bønner

130 g squash

130 g skalotteløg

160 g rå kantareller

40 g Mandler, smuttede

100 g Smør

1 stk citron

1 dl halvtør hvidvin

200 g Ærter, spire, rå

 

Fremgangsmåde:

-Rengør alle grøntsager og skær dem i lange stave, sådan at de har en ens størrelse. Klargør Rødtungefileten, læg et lille snit på midten og buk halestykket ind under hovedstykket.

 

-Læg fisken i et smurt fad, drys med salt og peber, tilsæt et halvt glas hvidvin, dæk fadet til og sæt det i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 til 12 minutter.

 

-Sauter grøntsager og mandler af med lidt smør, smag til med salt og peber. Tag en ny pande og brun smørret af, når smørret bruser op tilsættes saften fra en citron.

 

Anretning:

Læg grøntsagerne midt på en tallerken, læg fisken oven på og hæl 1 til 2 skefuld varm citron smør over fisken, pynt tallerken af med lidt ærtespire.

 

Tips:

Server lidt kartofler til, og man har en dejlig hovedret. Grøntsagerne er valgt efter sæsonen, men tag, hvad der er ude i haven eller hvad du kan finde i din lokale butik.

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil