Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Grøntsager med tunsauce og lufttørret skinke

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Sommer


 

 

Type:

Forret, Hovedret

 

Tilberedningstid:

40 min

 

Arbejdstid:

60 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

 

2 dl olivenolie

1 stk lime

1/2 dl vand

800 g aspargeskartofler

100 g parmaskinker

100 g kapers

200 g kirsebær

1 stk rødløg

8 kviste frisk basilikum

1 spsk frisk peberrod

havsalt

hakkede peberkorn

 

Fremgangsmåde:

 

Tunsauce:

-Kør tun, lime saft, olivenolie og 50 gr. kapers i en blender, tilsæt vand til den er flot blank og smag til med frisk kværnet peber.

 

-Stil den på køl til senere brug.

 

-Kog de kartofler til de er møre, køl dem af og halver dem.

 

-Halver cherrytomaterne, udsten kirsebærne og halver dem. Skær løget i tynde ringe, hak basilikum og skræl peberroden.

 

-Lige inden servering skæres den lufttørret skinke i meget tynde skiver.

 

Anretning:

-Fordel kartofler, cherrytomater, kirsebær og løg på en tallerken. Drys 50 gr. kapers og basilikum over grøntsagerne. Dryp tun saucen ud over retten og fordel skinken på tallerken.

 

-Riv lidt peberrod ud over det hele og slut af med friskkværnet peber.

 

Tips:

-Saucen kan bruges til alle slags grøntsager, og kødet kan skiftes ud med lidt røget fisk laks, hellefisk eller makrel.

 

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil