Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Artikler fra baghaven

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Asparges

Aspargesdyrkning er ikke for amatører. Det kræver viden og håndelag at sikre, at smag og udbytte er i topklasse. Og det har de her på Samsø.


 

 

Sæsonen for asparges starter midt i april og kører frem til Skt. Hans. Man kunne i princippet fortsætte med at høste resten af året, men aspargesplanten er en mangeårig plante, og for ikke at pine den for meget, stopper man i god tid så planten har tid til at samle kræfter og blive klar til næste år, hvor de dejlige asparges så kan nydes igen.

 

Det er fortrinsvis mængden af sol og varme der afgør hvor mange asparges landmanden kan høste i løbet af sæsonen. På meget varme dage kan man næsten se dem vokse ud af jorden.

 

De to meste kendte sorter er grønne og hvide asparges – og mon ikke alle har valgt deres egen favorit? De grønne skal kun skylles og bunden knækkes af, mens de hvide skal skrælles og bunden skal også knækkes af her.

 

Kog dem i let saltet vand tilsat en teskefuld sukker. Når vandet koger, skal de grønne asparges havde ca. 2 minutter og de hvide skal havde 1 til 2 minutter længere. Man kan med fordel koge dem med en lille klump smør, så skinner de så smukt ved servering.

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Opskrifter

Relaterede opskrift

"Grønne asparges med røget kartoffel creme"

Klik her

Relaterede opskrift

"Hvide Asparges med trøffel crème"

Klik her

Se også:

Iphone

Få dagens opskrifter som application til din iPhone.

Bliv bruger