Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Grillet oksefilet med sommersalater

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Sommer


 

 

Type:

Hovedret

 

Tilberedningstid:

60 min

 

Arbejdstid:

240 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

 

Tilbehør:

25 g havsalt

25 g sukker

1 kg hvidkål

5 stilke frisk persille

200 g creme fraiche 38%

200 g ribs

50 g Dijonsennep

1 spsk akaciehonning

 

Salat:

1 stk blomkål

1 stk majskolbe

1 pose frisk estragon

80 g rapsolie

havsalt

20 g hvidvinseddike

hakkede peberkorn

 

Kød:

1 kg afpudset oksehøjreb

1 stk citron

 

Fremgangsmåde:

 

Sprød hvidkålssalat:

-Skær hvidkål meget tyndt og vend det med salt og sukker. Stil det på køl i 2 til 3 timer. Bland creme fraiche, sennep og honning sammen, skyl og hak persillen og vend det i cremen. Rengør ribsene.

-Når hvidkålen er drænet, presses al væden fra. Vend hvidkål og de klargjorte ribs sammen med cremen. Smag til med honning og salt.

 

Blomkål- og majssalat:

-Pluk blomkålen i små buketter, skær majsen af kolben og blancher grøntsagerne i kogende vand i ca. 1 minut, kom herefter grøntsagerne i koldt vandt og dræn dem.

-Kom 2/3 af estragonen i en blender, sammen med olie, eddike og lidt salt og peber. Blend det og smag til. Hak det sidste af estragonen meget groft og vend det hele sammen.

 

Steak og citron:

-Steg kødet på en varm grill eller pande i ca. 2 minutter på hver side 2 gange, sådan de får 4 minutter på hver side i alt. Sæt dem lunt i 8 minutter inden servering. Skær citronerne i tykke skiver og grill dem til de bliver gyldne.

 

Anretning:

-Server på tallerken eller i små skåle, hvis i er mange.

 

Tips:

De to salater kan med fordel bruges 2 til 3 dage efter de er lavet, de kommer bare til at smage af mere og mere.

 

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil