Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Ærtesuppe med jomfruhummerhaler

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Sommer


 

 

Type:

Forret, Hovedret

 

Tilberedningstid:

40 min

 

Arbejdstid:

30 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

300 g sukkerærter

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

2 dl æblemost

1 l vand

10 g havsalt

12 friske jomfruhummerhaler

2 dl tør hvidvin

 

Fremgangsmåde:

- Pil og rengør jomfruhummerhalerne. Steg dem på en meget varm pande i ca. 30 sekunder. Tag panden af varmen og vend jomfruhummerhalerne.

 

- Bælg ærterne, stil dem nu til side.

 

- Hak løg og hvidløg, og sautér det til løgene er klare.

 

- Tilsæt hvidvin og æblemost, og kog det ind til det halve. Tilsæt vand og salt, og lad det simre i 5 minutter. Herefter kommes fløden i sammen med ærterne og suppen koges hurtig op hvor efter den hældes over i en blender, hvor den køres i 1 til 2 minutter.

 

- Sigt suppen igennem en fin sigte og smag til med salt.

 

Anretning:

Hæl suppen i en dyb tallerken og anret jomfruhummerhaler.

 

Tips:

Jomfrumhummerhalerne kan udskiftes med den fisk du ønsker.

 

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil