Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Hindbæris med mandelkage

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Sommer


 

 

Type:

Dessert

 

Tilberedningstid:

40 min

 

Arbejdstid:

60 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

8 pasteuriserede æggeblommer

125 g sukker

1/2 l piskefløde 38%

100 g pistacienødder

150 g friske hindbær

40 g hvedebrød

75 g Mandler, smuttede

100 g rørsukker

30 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2 æg

1/2 stk citron

75 g smør

 

Pynt:

200 g friske hindbær

 

Fremgangsmåde:

 

Is:

-Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk fløden stiv, hak pistacienødderne groft ”gem lidt til pynt”.

 

-Ved forsigtig æggemassen og fløden sammen og til sidst vender man hindbær og nødder i. Hæld is massen i en passende form og stil den på frys. Minimum 4 timer.

 

Kage:

-Smør en passende form og drys med mel. Kør brød og mandler i en blender til det bliver til mel.

 

-Tilsæt sukker, mel og bagepulver og kør en ekstra gang. Pisk æggene let sammen med fintrevet citronskal, og tilsæt smeltet smør. Rør mandelblandingen i dejen og fordel den i formen. Bag kagen ved 175 c i 30 minutter.

 

-Tag kagen ud og lad den køle af.

 

Anretning:

-Skær is og kage ud i passende størrelser og anret med masse af friske hindbær. Drys til sidst med lidt hakket pistacienødder.

 

 

 

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil