Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Skrubbe med salat af nye kartofler og urter

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Forår


 

 

Type:

Forret

 

Tilberedningstid:

40 min

 

Arbejdstid:

20 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

4 ferske skrubber

1/2 tsk hakkede peberkorn

1 tsk havsalt

2 spsk hvedemel

25 g smør

 

Creme:

1 dl pasteuriseret æggehvide

2 dl rapsolie

1 spsk Dijonsennep

1 stk skalotteløg

 

Salat:

1 kg ny kartoffel

1 stk rødløg

10 stilke frisk persille

1 pose frisk purløg

1 pose frisk kørvel

 

Pynt:

2 lime

 

Fremgangsmåde:

-Skyl og vask de nye kartofler forsigtigt og kog dem i letsaltet vand.

 

-Sæt dem på køl til de er helt kolde.

 

-Creme: Kør æggehvide, dijonsennep og det lille skalotteløg på en blender i 2 til 3 minutter, herefter tilsættes rapsolien i en tynd stråle, slut af med at smage til med salt og peber.

 

-Kartoffelsalat: Skær evt.kartoflerne i mindre stykker og kom dem i en stor skål, tilsæt creme, grofthakkede krydderurter (gem lidt kørvel til pynt) og finthakket rødløg, vend det forsigtigt sammen. Stil kartoffel salaten på køl.

 

-Rens og rengør skrubberne grundigt, krydr dem med salt og peber, og vend dem i hvedemel.

 

-Steg dem på en varm pande med smør og olie til de er gyldne.

 

-Læg kartoffel salat og de ny stegte skrubber på en tallerken og pynt med lime og lidt kørvel.

 

-Tips: krydderurter kan skiftes ud alt efter hvad du har i din egen urtehave eller hvad sæsonen byder på.

 

 

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil