Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Gul suppe med nye gulerødder

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Forår


 

 

Type:

Forret

 

Tilberedningstid:

40 min

 

Arbejdstid:

20 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

1 kg gulerod

3 skalotteløg

2 fed hvidløg

10 g frisk ingefær

1/4 tsk spidskommen

1 tsk sukker

1/4 dl hvidvinseddike

1 knivspids safran

2 l Grøntsagsbouillon

1/2 l gulerodssaft

1/2 tsk bordsalt

1/2 tsk cayennepeber

1 tsk hvidvinseddike

 

Tilbehør:

16 baby gulerødder

1/2 stk hvedebrød

 

 

Fremgangsmåde:

- Gulerødder, skalotteløg og hvidløg svitses i lidt olie til de er bløde, de må ikke tage farve. Tilsæt hakket ingefær, spidskommen, sukker og hvidvins eddike. Lad eddiken koge ind mens der røres rundt. Tilsæt safran, grønsagsbouillon og 2/3 del af gulerodssaften. Lad det simre i ½ time.

 

-Blend suppen i en blender og hæld den igennem en fin sigte, hæld derefter suppen tilbage i en ren gryde og kog suppen op, smag til med salt, peber, eddike, sukker og det sidste af gulerodssaften.

 

- Tilbehør: Skær brødet i nogle tykke skiver og derefter i store firkanter, dryp lidt olie på dem og varm dem i en 200 C forvarmet ovn i 4 - 5 minutter. Skrab baby gulerødderne og lad lidt af toppen blive, blancher dem forsigtigt i let sukker/saltet vand.

 

- Anretning: Hæld suppen i en dyb tallerken, læg brødet i midten og de små gulerødder rundt om.

 

- Tips: Man kan tilsætte en lille chili til suppen. Man får en dejlig varm suppe, hvor der f.eks. kan serveres stegte tiger rejer med hakket frisk koriander eller soja stegt kylling bryst. Mulighederne er mange.

 

 

 

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil