Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokken fra Samsø -> Baghavens opskrifter

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Grønne asparges med røget kartoffel creme

Kommentar:

Husk på at du godt kan ryge kartoflerne indenfor, som det er anvist i opskrifen. Det er ikke kun en udendørs aktivitet.

 

Køkken:

Dansk

 

Års/Højtid:

Forår


- Mad på Samsø strand

 

 

Type:

Forret

 

Tilberedningstid:

40 min

 

Arbejdstid:

20 min

 

Antal personer:

4 personer.

 

Ingredienser:

Creme:

200 g nye kartofler

50 g rygesmuld (Læs om nedenfor)

1 dl extra jomfru olivenolie

1 tsk havsalt

1 tsk peber

1 stk radise

1 stk skalotteløg

 

24 grønne asparges

2 tsk havsalt

1 tsk sukker

3 kviste frisk timian

1 stk radise

1 stk skalotteløg

1/2 stk citron

100 g parmesan

 

 

Fremgangsmåde:

- Røget kartoffel creme: Kog først kartoflerne i ca. 25 min til de er gennemkogte. Tag derefter en gammel gryde og læg rygesmuld i bunden (Tænd IKKE ild til det), tag noget sølvpapir og krøl det løst sammen og læg det ned i gryden. Tag dine ny kogte kartofler og læg dem oven på sølvpapiret, læg låg på. Sæt gryden over svag varme i ca. 5 min. Husk at tænde emhætten.

 

-Tag de ny røget kartofler og læg dem i en blender, blend det i ca. 8 til 10 minutter mens olien tilsættes lidt efter lidt. Krydder med salt og peber.

 

-Pres nu kartoffel massen i gennem en sigte. Fin hak radiserne og skallotte løg og vend dem forsigtigt i kartoffel massen.

 

- Grønne Asparges: Kog Aspargesene i rigeligt med vand hvor du har tilsat salt og sukker. Kog dem i 2 minutter. Køl Aspargesene hurtigt ned i is vand, så beholder de farven, sprødheden og alle vitaminerne.

 

- Anretning: Læg Aspargesene på en tallerken, drys med timian, tyndt skåret radiser, skalotteløg, og dryp med citron saft og oliven olie. Krydder med salt og peber. Læg en pæn kugle creme ved siden af Aspargesene, og riv Parmesan ud over retten.

 

 

Info om "Rygesmuld":

Du kan købe rygesmuld i de fleste fiskeri og jagt forretninger. Det ligner helt almindeligt savsmuld.

 

 

 

 


Div:

Tilbage

Kom tilbage til oversigten

Gå dertil

Din kogebog:

Tilføj opskriften til din kogebog

Her er et link til opskriften, hvor du kan tilføje opskriften til din kogebog.

Gå dertil

Artikler fra kokken

Om røgning

... længere røgning og jo højere temperatur, des kraftigere bliver røgsmagen ...

Klik her

Om Asparges

... meget varme dage kan man næsten se dem vokse ud af jorden ...

Klik her