Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Sundhed -> De 8 kostråd -> Kostråd 4

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

4. Spar på sukker - især fra sodavand, slik og kager

Du bør ikke drikke sodavand og spise slik og kager hver dag. En god ide er at have en fast dag, hvor det er tilladt at nyde de søde sager. Så undgår du at få spist en del usundt mad uden at tænke videre over det.

 

Madvarer som sodavand, slik og kager indeholder ofte mange kalorier og sukker i form af glukose. Sukkeret optages hurtigt i kroppen, og blodsukkeret vil derfor stige og falde hurtigt. Følgerne af disse hurtige udfald kan være træthed og hovedpine. Sukkeret giver desuden huller i tænderne, og i de sukkerholdige produkter er der sjældent mange vitaminer eller mineraler, men i stedet meget fedt, konserveringsmidler og farvestoffer. Produkterne optager plads for rigtig mad og har tendens til at ødelægge din appetit.

 

Har du behov for noget sødt, kan du benytte frugt som dessert i stedet. Frugt nedbrydes hurtigere end mange andre sunde madvarer. Frugt indeholder principielt også sukker i form af fruktose, men da frugten og fruktosen først skal nedbrydes, vil sukkeret fra frugten optages langsommere i kroppen. Frugten indeholder desuden vigtige vitaminer.

 

 

 

Opskrifter med frugt:

Frisk frugt medley

Frugtsalat med honning og chili

Fyldte lune marcipan æbler

 

 

<-- Gå til forrige side "Kostråd 3"  -  Gå til næste side "Kostråd 5" -->

 

 


Se også:

Diabetesvenlige opskrifter

Her kan du finde velegnede opskrifter til diabetikere

Gå dertil

Om sundhedsnørden

Læs om vores sundheds expert, Teresa

Gå dertil