Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Sundhed -> Livet igennem -> Mænd 20-60 år

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Mænd 20-60 år

 

I de senere år er der sat mere fokus på mænds sundhed, både den mentale og den fysiske sundhed. En hyppig dødsårsag for mænd i denne aldersgruppe er hjertekarsygdomme. Sygdommene er ofte forårsaget af åreforkalkning i kroppens pulsårer. Forsnævringen af årene skyldes, at fedt aflejres i årene og udenom fedtet dannes en kalkhinde, der gør at blodet har sværere ved at transporteres rundt i kroppen. Og en del tyder på, at det er mændenes livsstil, der er årsag til hjertekarsygdommene. Det er bl.a. risikofaktorer som overvægt, rygning, stress, forhøjet blodtryk, diabetes, kolesterolholdig mad og for lidt motion, der får skylden.

 

Sørg derfor for at spise sundt og varieret, altså grønt, groft og gå efter det sunde fedt i bl.a. fede fisk, nødder og avokado. Lider du i forvejen af sygdommene diabetes og forhøjet blodtryk er det ekstra vigtigt, at du tænker over, hvad du spiser. Dyrk 30 min. motion hver dag og sørg for et par gange om ugen at dyrke en motionstype, der får din puls til at stige f.eks. fodbold, cykling eller løb. Et rygestop vil ikke blot minimere risikoen for hjertekarsygdomme og kræft, men giver også andre gevinster. Forbedret frugtbarhed, bedre smags- og lugtesans samt smukkere hud med færre rynker er blot nogle af gevinsterne ved at kvitte smøgerne.

  

I forhold til kvinder, hvor hver 3. kvinde rammes af knogleskør, rammes hver 8. mand af sygdommen. Der er ikke længere blot tale om en kvindesygdom, så det er også vigtigt for mænd at få nok calcium og D-vitamin bl.a. gennem fede fisk, mælk, æg og ost.

 

 

Relevante opskrifter:

- Chili- og hvidløgsmarineret hellefisk

- Grillede tunbøffer med med citron- og koriandersmør

- Baskisk skinke og æg

 

Til oversigten


Se også:

De 8 Kost råd

Læs om de 8 vigtige kostråd

Gå dertil

Om sundhedsnørden

Læs om vores sundheds expert, Teresa

Gå dertil