Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Sundhed -> Livet igennem -> Gravide kvinder

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Gravide kvinder

 

Selvom en kvindes krop er indrettet til at være gravid, er det hårdt for kroppen. Det er vigtigt at få de nødvendige næringsstoffer, så kroppen ikke tager skade, og så fosteret udvikles, som det skal. Mange vitaminpiller er designet til gravide, men husk at en vitaminpille ikke erstatter sund og varieret mad. Tal med din læge om, hvilke tilskud du bør tage.

 

I dag oplever flere par, at kvinden har svært ved at blive gravid. Derfor kan det være en fordel at tænke på, om der er næringsstoffer, du mangler. Fra I planlægger graviditeten, og til du er tre måneder henne, bør du tage et dagligt tilskud af folinsyre. Forstadierne til rygmarven dannes tidligt i graviditeten, ofte inden de fleste ved, at de er gravide. Folinsyre, der er et B-vitamin, nedsætter risikoen for rygmarvsbrok hos spædbarnet. Folinsyre findes naturligt i broccoli, spinat, ærter samt i korn og gryn.

 

I de sidste 20 uger af graviditeten og i de første 8 uger efter fødslen, er det vigtigt at få et tilskud af jern, da både du og dit barn har brug for det. Vi indtager jern gennem kød, spinat, bønner og tørret frugt, men det kan for de fleste være svært at få det dækket gennem kosten alene. Modsat er der også næringsstoffer, som du bør være forsigtig med. Det er f.eks. A-vitamin, der er fedtopløseligt, og dermed kan overdoseres. Undgå derfor store mængder smør, margarine, æg og indmad, der har et højt indhold af A-vitamin. Indmad er bl.a. lever, hjerte og nyrer fra alle dyr. Du kan sagtens spise mad med moderat indhold, som gulerødder, tomater og rød peber.

 

 

Sunde opskrifter til din gravide mave:

- Broccolispyd med hvidløgssauce

- Karry-linsesuppe med spinat

- Æble-rosin tærte

- Lynlækker pastaret

- Thaisalat med oksekød, spinat og bønnespirer

 

Til oversigten


Se også:

De 8 Kost råd

Læs om de 8 vigtige kostråd

Gå dertil

Om sundhedsnørden

Læs om vores sundheds expert, Teresa

Gå dertil