Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Påsketema -> Påskens symboler

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Påskens symboler

 

Påskehare:

I nogle dele af landet er det en skik, at børnene går i haven påskemorgen og leder efter "påskeæg" som den frække påskehare har gemt.

  Begrebet "Påskehare" stammer fra Tyskland og England, men er også kendt i Amerika. I gammel tid var Haren kendt som et ondt, drillende og ulykkebringende dyr, fordi haren spiser afgrøder og derfor blev betragtet som et skadedyr.
Påskekylling:

Kyllinger er blevet et påske-symbol, blandt andet fordi det er årstiden hvor høns generelt lægger flest æg. Det skyldes at græsset er blevet grønt igen efter en lang vinter, og det giver hønsene lidt ny energi. Kyllingerne er et symbol på forår og på nyt liv.
 

Påskelam:

Får føder kun lam en gang om året, for det meste tidligt på foråret, og derfor er lammet blevet et symbol på påske.

Men "Påskelammets" tradition stammer oprindeligt tilbage fra Det Gamle Testamente, hvor der er denne beretning :

 

Den aften, hvor Døden kom, talte Gud til Moses:

"Nu kommer den tid, som hedder påsken for os. Den skal I fejre ved at stå op og smøre blod fra et lam på jeres dørstolper og karme, så Døden kan se der bor jøder i huset, og vil gå forbi jeres huse, når jeg i nat sender ham til egypterne." 

Jøderne smurte blod fra lam på deres dørstolper, og Døden gik lige forbi deres huse uden af gøre deres sønner fortræd. Men i de egyptiske huse hvor Døden ikke gik forbi, blev der gråd.

 

Til påske oversigten


Se også:

Påske opskrifter:

Vi har samlet nogle Påske-opskrifter..

Gå dertil

 
   
  Viste du?:

Gækkebreve stammer helt tilbage fra 1600-tallet som såkaldte 'bindebreve'. Hvor gækkebreve som vi kender dem, så dagens lys i 1800-tallet