Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Sundhed -> Artikler -> Violet gulerod

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Flere vitaminer i violet gulerod?

 

Gulerødder findes i mange varianter, men lige siden guleroden blev introduceret i Danmark via hollandske bønder på Amager har det været den orange gulerod, som har domineret det danske marked. Den orange farve er magen til den i det hollandske flag og blev fremelsket af patriotiske bønder. Men i Lilleasien, hvor guleroden stammer fra, findes der en række varianter af gulerødder i forskellige farver. I 2003 introducerede den danske detailhandel således en rød gulerod på det danske marked, og i dag er det også muligt at købe en violet variant.

 

I Gulerødder findes der bl.a. karotin, som omdannes til A-vitamin i kroppen via nogle komplicerede processer.

En undersøgelse af de forskellig sorter gulerødder viser at den violette gulerod indeholder mere karotin end den gule variation, men det er dog stadig den orange med navnet "Bolero" som indeholder de fleste A-vitaminer, -  det skal dog siges at der ikke er den store forskel.

 

Vil du vide mere om indhold af A-vitamin, og andre sunde virkninger ved at spise gulerødder, så kan du læse mere i artiklen " Pigmenter og A-vitaminindhold i farvede gulerødder" på Gartner Tidendes hjemmeside:

 

Læs mere her på deg-greenteam.dk (åbner i nyt vindue)

 

Til oversigten


Se også:

Diabetesvenlige opskrifter

Her kan du finde velegnede opskrifter til diabetikere

Gå dertil

Sundheds sektionen

Her finder du de overordnet punkter her på sundheds sektionen.

Gå dertil