Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kaffe Hjørnet -> Alt om kaffe

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Produktion

Et kaffebær ser ud lidt som et kirsebær, under frugtkødet sidder to kaffebønner med deres flade side vendt mod hinanden.


 

En del af processen handler om at frigøre bønnerne fra kødet. Her taler man om enten den ?tørre metode? eller den ?våde metode?.

 

Tør metode

Ved den tørre metode lægges bærrene på terasser under solen umiddelbart efter høst og frasortering af kviste, sten og blade. Bærrene vendes jævnligt for at opnå jævn tørhedsgrad.

 

Der kan gå op til 4 uger før bærrene når den optimal fugtigheds procent på 12.5, men på større plantager er det normalt at færdigtørre bærrene i maskine efter at have ligget et par dage. Frugtkødet fjernes maskinelt fra bønnerne der pakkes og sendes.


 

Våd metode

Ved den våde metode fjernes frugtkødet maskinelt FØR bønnerne tørres. To bevægelige plader ?maser? bønnerne ud af frugtkødet, der efterfølgende sorteres fra. Der vil på dette tidspunkt stadig sidde en hinde på selve bønnerne, og denne fjernes ved at sænke bønnerne i fermenterings ? tanke, hvor den nedbrydes af naturlige enzymer og falder af.

 

Denne proces kræver nøje overvågning, og efterlader bl.a.sur smag i bønnerne hvis den ikke stoppes i tide. Det tager mellem 24 og 36 timer, afhængigt af kaffetype, temperatur, enzymkoncentration m.v.


Bliv bruger

Bliv bruger her på Opskrifter.dk og få din egen kogebog.

Bliv bruger