Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kaffe Hjørnet -> Bryggemetoder

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Bryggemetoder

Der finde mange måder at tilberede kaffe på. Her er 5 af de mest anvendte:


Filterkaffe

Lyst ristet. Varmt vand hældes over groftkværnet kaffe i et filter, vandet ekstraherer kaffen efterhånden som det løber igennem

Bodum / French Press

Lyst Ristet. Varmt vand og kaffe blandes i en beholder og står og trækker nogle minutter, herefter føres en si igennem og kaffen kan hældes fra uden grums.

Espresso

Mørkere ristet. En mindre mængde fint kværnet kaffe presses hårdt sammen i en filterskål, og der presses varmt vand igennem. Her laves en til to små mængder kaffe ad gangen.

Mocha

Mørkere ristet. En mindre mængde fintkværnet kaffe lægges i en filterskål, der skrues fast på en kogedel med vand nok til to små kopper. Vandet bringes i kog og presses dermed op igennem kaffen der ekstraheres. drikken ender i apparatets øverste del.

Ibrik

Lyst ristet. Ekstremt fintkværnet kaffe, nærmest pulver, koges op sammen med vand, evt. gentagne gange og filtreres ikke fra men efterlades bundfællet i koppen. Mange steder spåes der i dette mudrede bundfald.

Se også:

Hvor kommer det fra ?

Læs hvem der producerer kaffe til resten af verden.

Gå dertil