Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokkens Hjørne -> Sauceguide

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

At jævne en sauce

(4 portioner)

 

2 spsk. mel - mere eller mindre mel alt efter, hvor tyk man vil have saucen. Det bedste er, at prøve sig frem?

 

Med fedtstof: 

2 spsk. smør smeltes i en gryde uden at tage farve.

Tilsæt 2 spsk. mel og 4 dl. kogende bouillon, mælk, sky eller hvad man nu vil jævne. Lad det koge i ca. 5 minutter

 

Uden fedtstof:

Kog 3 dl. væske - f.eks. mælk.

Rør 2 spsk. mel ud i 1 dl. væske, rør det i den kogende del, og lad det hele koge sammen i ca. 5 minutter.

 

Hvis grundsaucen er mørk/brun, kan man med fordel lade smørret tage lidt farve, før melet kommes i. Ligeledes kan man også bruge fedtet fra bouillon eller sky, som både har smag og farve.

 

En mulighed er også, at komme mel direkte på panden f. eks efter ristet champignoner. Her bruges det  fedtstof, som er på panden; tilsæt mel 1 til 1.

Vær opmærksom på at der skal piskes grundigt, så der ikke opstår klumper i saucen.

 

Tilbage til Sauceguide


Hvis saucen mangler en smule fylde, for at opnå den ønskede konsistens, kan man med fordel bruge maizenamel, som røres ud i den kolde væske og jævnes med denne.

 

Min erfaring og overbevisning siger mig, at en sauce, der er jævnet alene med maizena, kan blive lidt ?gummiagtig? i konsistensen. Det er sikkert ikke alle, der er enig med mig i denne betragtning, men som bekendt er smag og behag heldigvis forskellig?

 
   
  Tøm dit køleskab:

Søg på den eller de ingredienser du har i dit køleskab.

Prøv det her.

 
 
 
   
  Vidste du:

Som registreret bruger af Opskrifter.dk kan du nu oprette ugeskemaer og indkøbslister til din madlavning. Bliv bruger nu!