Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokkens Hjørne -> Sauceguide

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Sauce Espagnol

og Sauce Demi-Glace

 

(4 portioner)

 

60 gr. smør

60 gr. mel

1 liter Brun fond

 

Mel og smør ?ristes? og den kogende fond tilsættes.

Lad dette simre i 2 timer

 

10 gr. røget flæsk

¼ gulerod

½ lille løg

20 gr. knoldselleri

¼ persillerod

1 fed hvidløg

1 persillestilk

¼ laurbærblad

½ timiankvist

1 spsk. tomatpuré

1 dl. hvidvin

2½ dl. vand

 

Brun ingredienserne i en rummelig gryde, tilsæt hvidvin og vand. Tilsæt den første omgang kogte grundsauce og lad alt koge langsomt i 3 timer.

 

Nu har du en Sauce Espagnol - tålmodighed kan godt betale sig?

 

Tilbage til Sauce Guide


Koger man 1 liter Sauce Espagnol sammen med 1 liter god brun fond i 2 timer, så har man Sauce Demi-Glace

 

Disse grundsaucer kan bruges som ?nøgle? til næste alle brune saucer lige fra Pebersauce til Dijonsauce.

Se også:

Lidt om hygiejne i din madlavning.

Gå dertil