Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokkens Hjørne -> Fond

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Lys fond/bouillon

5 kg kalve/okseben hele, men ikke for fede

2 gulerødder

2 løg

2 porrer (kun det hvide)

2 pastinakker

2 persillerødder

½ knoldselleri

 

- Samtlige grøntsager skrælles og rengøres grundigt og skylles med rent vand.

 

- Benene sættes over i en gryde med koldt vand og koges op. Smid dernæst vandet ud og skyl benene. Sæt nu gryden over med nyt vand og bring gryden langsomt i kog, tilsæt grøntsagerne og lad det koge langsomt i 8-10 timer. Fjern (skum) fedtet 1 gang i timen.

 

- Sigtes til sidst gennem en fin si.

 

Hvis du ikke synes at fonden/grunden smager af ret meget, kan du gentage proceduren med nye ben. Tilsæt den lyse fond i stedet for vand.

 

Tilbage til Fond oversigt

 


Se også:

Sauce Guide

Opskrifter til gode saucer.

Gå dertil

 
   
  Bliv bruger:

Husk at du som bruger har mulighed for at få din egen kogebog.

Bliv bruger