Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokkens Hjørne -> Fond

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Brun fond/sky

5 kg kalve/okseben i små stykker (5-6 cm)

3 gulerødder i grove stykker

1 porre i grove stykker

1 pastinak

1 persillerod

¼ knoldselleri

2 løg

4 fed hvidløg

2 dl tomatpure

1 laurbærblad

Hel hvid peber (4stk)

 

- Samtlige grøntsager skrælles og skylles grundigt med rent vand.

 

- Benene brunes i en ovn 1-2 timer på 175°C.

 

- Grøntsagerne brunes enten med i ovnen den sidste ½ time eller i en stor gryde.

 

- Tomatpure svitses med til sidst sammen med grøntsagerne.

 

- Fyld gryden op med vand så det lige dækker benene.

 

- Det hele koges 12-16 timer.

 

- Fonden skummes (fjerner fedt og skum) hele tiden.

 

- Det er vigtigt at det koges langsomt.

 

Hvis man syntes at det smager af for lidt, så gentages proceduren men i stedet for at tilsætte vand tilsættes den brune fond.

 

Tilbage til Fond oversigt


Se også:

Sæsonens ingredienser.

Gå dertil

 
   
  Vidste du:

- at laurbærblade dyrkes på kølige bjergsider for at opnå den karakteristiske smag, som de afgiver i madlavningen.