Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokkens Hjørne -> Hygiejne

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Basis hygiejne

Dette er nogle tommelfingerregler, som efter min erfaring er gode at holde sig til, når du/I har gang i køkkenet:

 

Finger regler:

Negle skal være rene.

 

Undgå at  bære ur og smykker på arme og hænder.

 

Skift skærebræt og rengør knive, når du skifter mellem råt kød, grøntsager, fjerkræ, fisk og når du skifter mellem råt kød til stegt kød.

 

Der skal vaskes hænder og underarme:

- når du starter arbejdet.

- når du skifter arbejdsproces, især fra uren

  (f.eks.råt kød)  til ren arbejdsproces.

- når du kommer fra pause og/eller har været

  ude og ryge.

- når du har pudset næse.

- når du har haft berøring af hud og hår på

  kroppen.

- og selvfølgelig efter toiletbesøg.

 

Skift karklud hver dag.

 

Hvis du har opvaskemaskine, så vask opvaskebørsten regelmæssigt sammen med bestikket.

 

Husk at rense filteret i opvaskemaskinen regelmæssigt.

 

Alle råvarer opbevares på køl til de skal bruges, og færdige produkter sættes hurtigst muligt på køl.

 

 

Optøning:

Skal altid foregå i køleskab ved max. 5°C.

Afhængig af, hvor stort kødet er, og hvad det skal bruges til, skal det sættes til optøning 1 ? 2 dage før brug. Kødet skal lægges til optøning i en bakke eller tallerken, der er stor nok, så der undgåes dryp på andre fødevarer. Kødet skal være indpakket i plastpose eller dækkes over med film eller folie.

 

Nedkøling:

Alle færdige produkter skal nedkøles hurtigst muligt.

 

Tip:

Skal du tilberede retter, hvor der indgår æg som ikke bliver opvarmet som f.eks. koldskål, fromage og is er det en god ide at bruge pasteuriserede æg; hvis resultatet bliver det samme, hvorfor så tage risikoen?

 


Se også:

Årets grillmester

Se billederne fra slottet

Gå dertil

 
   
  Spørg kokken:

Hvis du har et spørgsmål så kan du sende en mail ved at klikke her.

OBS! du skal være logget på.