Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokkens Hjørne -> Fond

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Fiskefond

3 kg fiskeben

2 løg

2 porrer (kun det hvide)

1 pastinak

1 persillerod

¼ knoldselleri

1 bt. persillestilke

2 håndfulde champignoner

 

- Skyl og vask fiskeben (helst pighvar eller tungeben) fjern blod, hoveder, og skind. Skyl derefter benene grundigt.

 

- Samtlige grøntsager skrælles og skylles grundigt med rent vand.

 

- Alle ingredienserne lægges i en stor gryde, dækkes med vand og koges langsomt i 20 minutter, skummes (fjerner fedt og skum) hver 5 minut.

 

- Sigt til du kun har væden tilbage. Nu har du en lækker fiskefond som du kan bruge til grund for dine sauce.

 

- Hvis du syntes at det smager af for lidt, kan du gentage proceduren og tilsætte fiskefond i stedet for vand.

 

Tilbage til Fond oversigt

 


Se også:

Lidt om hygiejne i din madlavning.

Gå dertil

 
   
  Vidste du:

Til dato er der registreret mere end 30.000 fiskearter. Så der er nok at vælge imellem. Spørg kokken hvis du har brug for hjælp.

OBS! du skal være logget på.