Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Opskrifter -> Kokkens Hjørne -> Fond

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Vildt og andre brune fonde

Vildt sky og alle andre brune fonde: brug grundopskrift for brun fond og tilsæt krydderier, krydderurter efter behag f. eks. enebær, rosmarin, timian til vildt.

 

Har man f. eks nogle fasanben bruner man dem og tilsætter grøntsager og vand måske lidt rødvin. Husk at dårlig rødvin ikke hjælper, men billig og ok rødvin er helt fint.

 

Fremfor vand kan du tilsætte en brun fond, så kan jeg love at fonden bliver kanon.

 

Kogetiden er kortere på f. eks fugleskrog p.g.a. størrelsen på knoglerne ca. 2-3 timer

 

Husk altid at koge langsomt ellers kan fonden risikere at blive grå og trist.

 

Ingrediense liste:

5 kg kalve /okseben i små stykker (5-6 cm)

3 gulerødder i grove stykker

1 porre i grove stykker

1 pastinak

1 persillerod

¼ knoldselleri

2 løg

4 fed hvidløg

2 dl tomatpure

1 laurbærblad

Hel hvid peber (4stk)

 

- Samtlige grøntsager skrælles og skylles grundigt med rent vand.

 

- Benene brunes i en ovn 1-2 timer på 175°C.

 

- Grøntsagerne brunes enten med i ovnen den sidste ½ time eller i en stor gryde.

 

- Tomatpure svitses med til sidst sammen med grøntsagerne.

 

- Fyld gryden op med vand så at det lige dækker benene.

 

- Det hele koges 8 timer.

 

- Fonden skummes (fjerner fedt og skum) hele tiden.

 

- Det er vigtigt at det koges langsomt.

 

Hvis man synes at det smager af for lidt, så gentages proceduren men i stedet for at tilsætte vand tilsættes den brune fond.

 

Tilbage til Fond oversigt


Se også:

Tomas Berkfors

Læs om kokkens baggrund.

Gå dertil

 
   
  Kokkeskole:

Uddannelsen til kok er populær som aldrig før. Den tager 4 år at fuldføre.