Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Sundhed -> Artikler -> Grønt = sundt

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Grønt og krydderurter = velsmag og sundhed

 

Gå på opdagelse i grøntafdelingen !

Prøv at købe nogle af de mange spændende grøntsager og krydderurter som du ikke har smagt før og få nogle helt nye smagsoplevelser.

 

Råkost:

Glæd familien og dig selv med en frisk skål råkost hver dag - der er rigtig mange muligheder, hvis du også bruger revne rodfrugter eller kål, krydderurter, nødder og evt. lidt frugt. Sørg for at bruge flere forskellige farver grøntsager, det får råkosten til at virke mere indbydende.

Det er klogt at bruge en lille smule olie på råkosten - helst en rigtig god koldpresset olie. For det første fremmer det optagelsen af de fedtopløselige vitaminer (A-,D- og E-vitaminer) og for det andet er det vigtigt at vi får de livsnødvendige omega 6 fedtsyrer, som vores krop ikke selv kan danne.

 

Kogning:

Her drejer det sig om at opnå den kortest mulige tilberedningsform.Grøntsagerne kommes i kogende letsaltet vand, og det skal vel og mærke være så lidt vand som muligt. På denne måde får du velsmagende og sprøde grøntsager med maksimalt indhold af vitaminer og mineraler. Hvis du bruger kogevandet til sauce får du glæde af de nærings- og smagsstoffer som er kogt ud.

 

Opbevaring:

Lys, varme og luftens ilt ødelægger vitaminindholdet, derfor er det vigtigt at opbevare grøntsager mørkt og køligt f.eks. i køleskabets grøntsagsskuffe. Der er dog undtagelser: F.eks.agurk og basilikum har det bedst når de opbevares i køkkentemperatur

 

Rensning:

Det er vigtigt at vaske og rense grøntsagerne før de bliver skåret i stykker. Derved undgår du at de vandopløselige vitaminer (B- og C-vitamin) bliver skyllet ud i vasken

 

Til oversigten


Se også:

Fedtfattige opskrifter

Gør brug af vores fedtfattige opskrifter og få en varieret kost.

Gå dertil

 
   
  Prøv noget nyt::

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal bruge en grøntsag,  så klik ind på : "søg på opskrifter" og se om ikke der findes en god opskrift.