Massevis af spændende opskrifter. Find inspiration til aftensmaden eller den store gourmetmiddag.

Søg

Du er her: Sundhed -> Allergier -> Glutenallergi

Svenska  Dansk

Results here...
Menu

Glutenallergi

 

Mennesker med Cøliaki kan ikke tåle gluten, fordi det skader deres tyndtarm, så maden fordøjes dårligere og vitaminer og andre næringsstoffer ikke bliver optaget. Det er dermed  ikke muligt at spise almindeligt brød, pasta, morgenmadsprodukter, kager, sovs o.l. og må undgå mange slags pålæg, færdige middagsretter, slik, frosne kartoffelprodukter m.m., som kan indeholde bl.a. hvedemel til f.eks. stivelse.

 

Gluten findes i mange fødevarer, også fødevarer man umiddelbart ikke forventer at finde gluten i,  bare i mindre portioner.

Husk at læse varedeklarationen.

 

Gluten findes bl.a. i:

-Hvedemel, durumhvede, grahamsmel, fuldkornshvedemel, sigtemel, hvedeklid, hvedekim, hvedekerner, mannagryn, semulje, bulgur, couscous, spelt, urhvede, emmer, Guldkorn.

 

-Brød, kager, pasta, panering (rasp), vafler, kiks, biskuits, bageblandinger (undtagen glutenfri produkter).

 

-Madlavningsfløde.

 

-Rugmel, rugkerner.

 

-Havregryn, havremel, havremix, mysli, havreklid, Havrefras, havrekager.

 

-Byggryn.

 

Læs mere på www.foedevareallergi.dk


Se også:

Sundhed hele livet

Fra fødsel til 60år - følg sundheden livet igennem

Gå dertil

 
   
  Som bruger på opskrifter.dk:

Kan du som allergier fravælge de ingrediencer du ikke ønsker, så du ikke støder på opskrifter med de fravalgte ingrediencer. Start her